Hoi Habbo's,
Zoals jullie misschien al wisten ben ik(Marco.11) op zondag 8 maart gehackt. Mijn Gouden olifant op Habbo is gestolen en mijn emailadres en mijn MSN werden ook afgepakt. Ondanks dat ze gestolen waren, heb ik mijn emailadres en mijn MSN terug kunnen krijgen. Nu zal je vast wel denken: "Maar hoe kon dat nou gebeuren?".
MSN Plus script
Er is al een lange tijd een hacker aan de gang. Deze hacker is nog nooit opgepakt en bedenkt elke keer weer nieuwe hack methodes om mensen te hacken. Zo heeft hij mij (en vele andere Habbo's) gehackt met een MSN Plus script. Dat is een script waarmee je op MSN iets extra's kunt doen. Hij vertelde me dat je met dit MSN Plus script een dice bug mee kreeg in Habbo. Hiermee zou je dan je dice (dobbelsteen) van cijfer kunnen laten verspringen.
Het was niet slim van me om dit script te accepteren. In het script bleek namelijk een code te zitten waarmee hij allerlei dingen met mijn computer kon uithalen. Zoals mijn muis blokkeren en mijn gegevens oversturen naar zijn computer. Dat wist ik natuurlijk vooraf niet en toen het eenmaal zover was kon ik niks meer terugdraaien.
Wat kan je er tegen doen?
Als je iemand je MSN vraagt, gewoon 'nee' zeggen. Als je hem of haar toch hebt toegevoegd of toch je MSN geeft, accepteer dan geen scripts, bestanden of zelfs linkjes naar sites. Die bestandjes kunnen allemaal keyloggers of virussen bevatten en daardoor kan jij gehackt worden of kan je een vervelend virus krijgen!
Wat heb ik er tegen gedaan?
Toen mijn PC werd overgenomen heb ik mijn internetkabel eruit getrokken. Daardoor kon hij niks meer oversturen naar zijn eigen computer dacht ik, maar ik was te laat: hij had mijn gegevens al. Daarna heb ik op een andere computer mijn Gouden olifant overgezet naar een ander account maar dat andere account was na 5 minuten ook gehackt. Ik heb daarna op mijn account Marco.11 bij Habbo gelijk een safetyban aangevraagd, want anders heb je kans dat hij je account overneemt.
Daarna moest ik al mijn wachtwoorden, email adressen en andere gegevens veranderen. Ook heb ik contact gehad met Hyves en Google (Gmail) om mijn accounts daar terug te krijgen. Wat heel vervelend werk was. Daarna heb ik online bij de Politie aangifte gedaan, maar in het formulier kon je helaas bijna niks van je verhaal kwijt. Ook heb ik nog geen antwoord van ze gehad.
Om te voorkomen dat het jullie ook gebeurt, heb ik mijn verhaal hier geschreven. Wie van jullie is er ook wel eens gehackt en hoe ging dat? Post het in een reactie.
05 april 2009
Habbo's gehackt door MSN plus script
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
wat bedoel je met gehacht?
BeantwoordenVerwijderenWat bedoel jij met gehacht? Staat dat in het artikel verkeerd geschreven?
BeantwoordenVerwijderenVoor meer informatie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hacken
Heuj Marco ;)
BeantwoordenVerwijderenIk ben op -NutCracker- gehackt.
Keylogger. Gewoon dom mijn
( ALTERNATIEVE )e-mail adres geven.. Mijn eigen schuld weet ik ook.. Maar gewoon, hoe laf kun je zijn als keylogger, en waarom koop je zelf geen stuff? Of win je een keer een blauwe flipper? :S
Ik kom er vast wel een keer bovenop! En doe me best om weer wat dingen bij elkaar te viegelieren! :D
Geef nooit je e-mail weg. Ook geen alternatief adres.
Wat zijn keyloggers?
Ze sturen via de mail
( zonder dat je het verneemt ) een klein bestandje naar jou. Die als het ware vast gaat zitten in je toetsenbord, om het makkelijk te zeggen. Hij leest al je getypte bestanden af. Je gesprekken met je vrienden vis MSN, en dus ook als je dan inloggt in Habbo je password. En dan kun je het vergeten. Zolang je dat bestandje in je pc hebt, kan het alles aflezen. Password veranderen heeft geen zin totdat je via HabboFaq een progammatje download die al je keyloggbestanden uit je pc halen.
Weg ermee!
Pas op met wat je doet ;)
Zero-Sugar aka. Gerjan !
Ik was ook bijna gehakt door Flenze
BeantwoordenVerwijderenHij zij allemaal dinge van geef je m4n en ik zij heel lang nee maar uiteindelijk had ik gegeve.
Hij ging allemaal links naar sites sture en ging programmas sture(rig enz.(zij die).
Uiteindelijk hoorde ik verhale dat mensen zoals marco.11 waren gehackt via msn en heb ik hem verwijdert uit mijn vrienden lijst ik hoop dat hij nix van me weet
(Ik was ook al op me eerdere acc gehackt via een keylogger van zo'n nep-site en ben toen 150 hc kwijtgeraakt en kreeg een ban)
Ik (Benjaminbarker) was eens betolen door mijn ''real vriend''.
BeantwoordenVerwijderenHet was wel lang geleden dus was ik nog niet zo voorzichtig.
Mijn vriend vroeg mij naar mijn wachtwoord. Ik vertrouw hem natuurlijk. Wie doet zijn eigen vriend niet vertrouwen. Wat blijkt hij was zelf gehackd en had zijn habbo gebruikd om andere weer te hacken.
Ik was alles kwijt en hijzelf ook. Dat zag ik toen ik bij hem kwam onvoorwachts. Ik heb al zijn accounts met zijn handen en en zijn kamers gezien. Maar niets was er.
Is het die zelfde hacker als pas geleden?
BeantwoordenVerwijderenDus als dit niet was gebeurt en die dice rigger werkte dan had jij andere mensen gehackt? Of denk ik dat zo?
BeantwoordenVerwijderenWel kut voor je..... erg kut.
@Habbome
BeantwoordenVerwijderenNee dan had ik het aangegeven bij Habbo. Ik ben niet zo iemand dat ik mensen meubels ga oplichten. En daarmee kan je niet hacken, maar een bug veroorzaken met een Dice.
Ok dan snap ik het :D
BeantwoordenVerwijderenMarco wat kut voor je..
BeantwoordenVerwijderenDoe nog eens een x met de nieuwsbrief mee.
Miss heb jij wel iets gewonnen
Marco ik ben op dezelfde manier gehackt maar wat kan ik er tegen doen want dat spul zit nu nog op mijn computer ?
BeantwoordenVerwijderenm.v.g. Wesley [bestelbusje]
Dan moet je dat bestand zo snel mogelijk verwijderen van je hele PC. Gewoon het bestand in de prullenbak en dan de prullenbak leegmaken. Daarna nog even scannen op virussen en keyloggers. En dan test account op Habbo maken en kijken of die die jat. En OJA Al je wachtwoorden op een andere PC veranderen.
BeantwoordenVerwijderenmr kweet niet waar dat programma staat
BeantwoordenVerwijderendus tjaa
zou je alles even kunnen uitleggen
m.v.g. wesley [bestelbusje]
Nou als je hem geaccepteerd hebt staat die in de map ontvangen items. En zo niet moet je op de naam zoeken van het bestand over de hele computer.
BeantwoordenVerwijderenWat een shitjes is dat!
BeantwoordenVerwijderenEen keylogger is een stuk software of hardware dat bijhoudt welke toetsen de gebruiker van de computer waarop het is geïnstalleerd indrukt. Deze data kan verstuurd worden naar een centrale computer, waardoor wachtwoorden te achterhalen zijn, maar er zijn ook legitieme toepassingen: wanneer een keylogger elke toets die ingedrukt wordt naar de harde schijf wegschrijft kan werk dat door een computercrash verloren gaat teruggehaald worden. Ook is het mogelijk een apparaatje te gebruiken waarin de toetsenbordkabel gaat, en daarna het apparaatje in de computer te steken, vervolgens onthoudt het apparaatje in zijn flashgeheugen welke toetsen zijn ingedrukt. Meestal worden er ook trojan horses tegelijk verstuurt.
Wat is een trojan horse nou weer?
Een trojaans paard is in de computerwereld een functie die verborgen zit in een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Deze functie kan toegang tot de geïnfecteerde computer verschaffen aan kwaadwillenden en zo schade toebrengen aan de computergegevens of de privacy van de gebruiker. In het jargon gebruikt men ook wel het Engelse Trojan horse of kortweg trojan. Het is genoemd naar het Paard van Troje waarin Griekse soldaten de stad Troje binnenkwamen om de poorten van de stad van binnenuit te openen.
Een trojaans paard is dus niet een programma dat zelfstandig beschadigingen aan de geïnfecteerde computer veroorzaakt, zoals een computervirus. Een trojaans paard moet bovendien door de gebruiker worden gekopieerd en kopieert niet zichzelf naar andere computers, zoals een worm.
Trojaanse paarden worden vaak verstuurd als bijlage bij e-mail, vermomd als liefdesbrief of pornografisch materiaal, maar kunnen ook via chatprogramma's worden verspreid of verstopt zitten in programma's die gedownload worden van een website of een P2P-programma
Kenmerken
Een trojaans paard is een (klein) programma dat vaak vermomd als een nuttig programma zichzelf op de harde schijf nestelt. Een cracker kan zich via een client-console toegang verschaffen tot een pc. Hij is in zo'n geval in staat om alle randapparatuur te besturen en om de gegevens op de harde schijf te bewerken, kopiëren of zelfs verwijderen. Hij maakt daarbij gebruik van een achterdeurtje in het programma.
Trojanen zijn vernoemd naar het legendarische paard van Troje uit de oudheid. Het verhaal gaat dat een groep soldaten, verstopt in een gigantisch houten paard, 's-nachts, van binnen uit, de poorten van de stad Troje openden, zodat het Griekse leger de stad kon binnenvallen. De bewoners van de stad hadden overdag besloten het prachtige paard binnen te slepen nadat Sinon hen ervan had overtuigd dat het paard hen de bescherming van de godin Athene zou opleveren.
Wat is het verschil tussen een virus, een worm en een trojaans paard?
Wormen en virussen zeggen iets over de methode van verspreiding, niet over hetgeen verspreid wordt. Het verschil tussen een worm en een virus zit hem in het feit dat een worm zich zonder de hulp van een gebruiker kan verspreiden. Een virus kan in sommige gevallen een trojaan met zich meedragen.
Mogelijke schade
Met een trojaans paard wordt de pc opengezet voor andere gebruikers. Dit geeft hen de mogelijkheid om:
Wachtwoorden en gebruiksnamen op het systeem te achterhalen, zie phishing.
De harde schijf te gebruiken om bestanden te delen, wijzigen of verwijderen.
De pc gebruiken in een DDOS-aanval (Distributed Denial Of Service).
De processor gebruiken voor intensieve rekentaken.
De muisaanwijzer te laten verdwijnen, het scherm te spiegelen of om te keren.
De computer te laten crashen.
Spammails te versturen vanaf de pc. Men noemt zo'n pc dan een spambot of zombie.
Preventie
Open nooit uitvoerbare bestanden (.exe) of scripts (.vbs) die als bijlage via e-mail ontvangen worden.
Download en/of installeer nooit verdachte applicaties van het internet.
Scan alle binnenkomende post en gedownloade documenten met een recente versie van een virusscanner.
Zelfs als al deze voorzorgsmaatregelen genomen worden, is het niet uitgesloten dat het systeem gekraakt wordt. Elke barrière die opgeworpen wordt, verkleint de kans op inbraak.
Personal firewall
Een personal firewall houdt in de gaten welke applicaties met het internet mogen communiceren. Mocht het zo zijn dat er op de een of andere manier een trojaan op het systeem terecht is gekomen, dan zal hij zichzelf kenbaar moeten maken. Een personal firewall zal herkennen dat de trojaan met het internet wil communiceren en zal de gebruiker vragen of hij de applicatie toestemming wil geven. Het is meestal aan de gebruiker om te herkennen dat het om een trojaans paard gaat. Het herkennen van een trojaans paard is niet eenvoudig, omdat de trojanen zichzelf proberen te vermommen met een onopvallende naam zoals 'server.exe' of zichzelf in te bedden in een bestaande applicatie.
Detectie en verwijdering
Er zijn drie manieren om een trojaan te detecteren en vervolgens te verwijderen:
Door een anti-trojan scanner (zoals TDS-3 of BOClean) op het systeem los te laten. Tauscan (ook anti-trojan scanner) is gestopt. Op de Netsplit-site kan een online evaluatie van een drietal trojan-scanners gevonden worden. Sommige virusscanners kunnen gebruikt worden om trojans mee op te sporen.
Door handmatige detectie en verwijdering.
Kijk in het register welke programma's er opgestart worden.
Kijk in Autoexec.bat of er programma's opgestart worden.
Zoek in het bestand win.ini naar "run="-codes die programma's opstarten.
Zoek in het bestand system.ini naar codes die programma's opstarten.
Als op een van bovenstaande locaties een verwijzing gevonden wordt naar een programma in Joakim von Brauns Trojan Database dan moet er actie worden ondernomen en de desbetreffende verwijzingen en programma's van het systeem verwijderd worden. Het is overigens vaak niet mogelijk om de trojaanse paarden terug te vinden in 'taakbeheer' (bij Windows NT/2000), omdat de trojaan zich verborgen houdt. Een gebruiksvriendelijke en snelle oplossing voor het nagaan welke programma's er opgestart worden is een hulpprogramma als StartupCop. Op Windows 98, Me, XP en Vista kan ook gebruikgemaakt worden van start ⇒ uitvoeren ⇒ msconfig.
Door na te gaan welke poorten open staan en door welke programma's deze gebruikt worden. Om te begrijpen wat een poort is, moet eerst het internetprotocol (IP) begrepen worden. Alle informatie die op het internet verzonden wordt, wordt eerst in kleine stukjes geknipt: IP-pakketjes. Om ervoor te zorgen dat de computer weet welk pakketje voor welke applicatie (bv. e-mail, FTP of HTTP) bestemd is, wordt aan elk pakketje een nummer gehangen: het poortnummer. Als op de computer deze poort openstaat, wordt het pakketje bij de juiste applicatie afgeleverd.
Bekende poorten
Bekende poorten die door trojaanse paarden gebruikt worden, zijn onder andere:
Back Orifice - poort 31337
Netmonitor - poort 7301
Ripper - poort 2023
Remote Shell Trojan poort 5503 UDP
Hacker en cracker
Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen.
In bepaalde technisch georiënteerde subculturen is een hacker een persoon die geniet van de intellectuele uitdaging om op een creatieve, onorthodoxe manier aan technische beperkingen te ontsnappen; bijvoorbeeld een goede programmeur, hoewel een hacker niet per se iets met computers hoeft te doen. In deze subculturen wordt het gebruik van de woorden hacker en hacken door en voor computerinbrekers als misbruik van de term gezien; zij worden crackers of krakers genoemd.
In het bijzonder wordt het woord hacker gebruikt in volgende betekenissen:
Iemand die een programmeertaal of -omgeving zo goed kent dat hij zonder zichtbare moeite een programma kan schrijven
Iemand die een technologie bedenkt, ontwerpt, uitwerkt, implementeert, test, en verbetert
Iemand die onconventionele maar adequate oplossingen bedenkt tegen lekken, fouten en problemen van andere aard met behulp van beschikbare middelen
Iemand die tracht om via andere dan de officiële wegen een computersysteem binnen te dringen ten einde een beveiligingsprobleem te kunnen aantonen en mogelijk verhelpen
In deze laatste betekenis hebben hackers vaak een negatieve klank, er wordt door sommigen zelfs van "terrorisme" gesproken. Er zijn inderdaad crackers die in de binnengedrongen systemen schade aanrichten, zich toegang verschaffen tot vertrouwelijke informatie of gekraakte systemen gebruiken voor illegale software en/of media. Een hacker zal de eigenaar van het systeem adviseren het systeem veiliger te maken, en meestal wordt ook meteen aangegeven op welke manieren dat zou kunnen zodat het systeem beter is beschermd tegen crackers. Ook proberen hackers crackers actief te stoppen.
Onder (vooral academische) computerprogrammeurs kan een hacker ook een programmeur zijn die met werkende maar onelegante oplossingen voor programmeerproblemen komt. In deze zin is het woord hacker in eerste instantie afkeurend bedoeld. Het werkwoord hacken wordt ook wel gebruikt voor het "handwerk" van het programmeren, bijvoorbeeld het optimaliseren (tweaken) van een programma, dit in tegenstelling tot het "hoofdwerk", het ontwerpen van het programma.
Verschil tussen hackers en crackers
Binnen de hackersgemeenschap wordt wel onderscheid gemaakt tussen hackers en crackers. Een veelgenoemd verschil tussen hackers en crackers is dat hackers hun handelingen vaak verrichten als uiting van constructieve creativiteit ("voor de kunst van het bouwen") of als goedbedoelde handelingen (zoeken naar veiligheidslekken om deze later te kunnen dichten; soms huren bedrijven hackers in om de beveiliging van hun systemen te testen). Crackers handelen uit crimineel, ideologisch of vernielzuchtig oogpunt.
Hackers zelf noemen degenen die uit criminele oogmerken een systeem "kraken" ook wel black-hat hackers. Zelf noemen ze zich white-hat hackers, analoog aan cowboyfilms waarin de "kwaden" zwarte hoeden droegen en de "goeden" witte hoeden, ofschoon hackers zichzelf niet als zodanig benoemen. Ook zijn er grey-hat hackers, een kruising tussen crackers en hackers. Het komt voor dat crackers proberen hun activiteiten te verhullen door zich als hacker voor te doen. Daarbuiten heb je ook nog crackbies, een combinatie van cracker en newbie, die ook wel sk's (scriptkiddies) of n00bs (newbies) worden genoemd.
Hackers hebben ook normen, de zogenaamde hackersethiek. Deze is terug te vinden in de indeling "black-hat/grey-hat/white-hat hackers". Ook is het zo dat een hacker in de wereld van de hackers status kan verwerven door zijn of haar kennis te delen met anderen. Dit doet men door opensourcesoftware te schrijven.
Woordenboeken maken geen onderscheid tussen 'goede' en 'kwade' hackers. Zo omschrijft de Van Dale een hacker als: "iem. die inbreekt in een computer om gegevens te achterhalen of te wijzigen, meestal met het doel de zwakke plekken aan te tonen". Merriam-Webster definieert de term als: a person who illegally gains access to and sometimes tampers with information in a computer system.
De term computerkraker, vaak aangeduid in jargon als cracker of black hat hacker, stamt uit de 'hacker-gemeenschap'. Het is de benaming voor een meestal kwaadwillend persoon, die zich bezig houdt met het zich wederrechtelijk toegang verschaffen tot al dan niet beveiligde computersystemen (in Nederland een vorm van strafbare computercriminaliteit).
De benaming 'hacker' wordt vaak verward met een kraker. Onder een hacker wordt verstaan een persoon welke uit idealistische redenen (eigen) systemen test op fouten alsmede daar ter verbetering oplossingen voor aandraagt. Daarnaast is de benaming in de jaren '90 ook in gebruik geraakt om een bepaalde categorie programmeurs aan te duiden. Kenmerken van deze hackers zijn dat ze hun computer binnenstebuiten kennen, zich totaal niets aantrekken van algemene softwareontwerptechnieken, en deze vaak ook niet nodig hebben ten goede van hun producten.
Over computerkrakers gaan soms mythologische verhalen in de media. Vaak wordt het beeld geschetst dat computerkrakers elke computer zonder moeite weten binnen te komen. Dit beeld dateert uit de jaren 80, de tijd dat computers op grote schaal werden geïntroduceerd, maar men nog nauwelijks het belang van beveiliging inschatte. Het gevolg was dat zelfs tieners met het grootste gemak in militaire bases binnenbraken, door gewoon "aan de deur te rammelen" (Verfilmd in WarGames).
De mythologie gaat ook omgekeerd op. Mensen die met een computer omgaan op een manier die voor een buitenstaander niet te begrijpen is, worden vaak krakerscapaciteiten toegedicht.
Greetz xVerkoopje
Info van wikipedia.
Ik ben ook gehackt!! via msn plus Gisteren! Precies wat jij had gehad!! hij say op habbo hey sgat wil je dino enzo!! ik kreeg dino!
BeantwoordenVerwijderenEcht he en toen deed hij groepsgesprek en toen werden mijn bestanden en ME HELE HABBO ACCOUNTS GEHACKT !! ALEMAAL .. dus ik heb ook aangifte gedaan!
Mijn vriend had ook trojan en hij is ook gehackt trojan kan je muis besturen als je wat van trojan download dus als je trojan hebt is het moeilijk van je pc te krijg want me vriend heeft het nu een HALF JAAR dus wees voorzichtig met wat je doet
BeantwoordenVerwijderenwat een sukkels zijn jullie msn plus scripts zijn zwak je verwijderd de msn plus script van je pc en de hacker kan je al niks meer doen nouja scriptkiddie of kindje kan je niks meer doen XD
BeantwoordenVerwijderenIk ben eens een keer gehackt, toen ging ik naar een site, en daar was iets, niet dat ik kende, maar daardoor werd er iets naar hem gestuurd zodat hij m'n wachtwoord kreeg. Ik had best veel HC-Stuff. Dat is nu allemaal weg, maar intussen heb ik dankje een vriend (die me 4 WISSELKOERS gaf) weer heel veel dingen.
BeantwoordenVerwijderenWat 4 Wisselkoers allemaal al niet kan doen.
ik ben xxfleur4ever. ik kan me ineens niet meer inloggen. erstaat: je w8woord wordt niet herkend. wie kan me helpen ik was hc en had heel veel meubi's
BeantwoordenVerwijderenmensen die worden gehackt doordat ze dingen zoals vreemde sites of scripts aan nemen van mensen die ze niet kennen verdienen dit gewoon. Heb ook gene medelij met jullie. Zie dit maar als een wijze les
BeantwoordenVerwijderenHeyy,
BeantwoordenVerwijderenIk Ben wel eens gehackt, niet op habbo etc,
Een slim idee is, aan een pro hacker te vragen
Ddosser ;)
Ddosser = een proggramma, waarmee je hackers buiten je computer kunt houden :)
Dit proggramma zorgt dat niemand anders jou computer kan hacken / down halen.
Ik had toen mazzel, want ik had de Ddosser op me computer staan :)
Mvg ; Electro
xxfleur?
BeantwoordenVerwijderenGa naar de Habbo help tool,
Zij kunnen kijken aan jou IP, wie er geregistreerd is op dat account,
Als ze zien dat jij de echte bent,
Moet je vragen of ze je wacthwoord willen doormailen. Of klik gewoon op de homepage wachtwoord vergeten :)
Ik ben één keer gehackt.
BeantwoordenVerwijderenNou eigenlijk alleen gescamt.
De oorzaak was:
Ik was 10, speelde pas net Habbo, en dacht echt dat ik makkellijk gratis cr kon krijgen. Ik was namelijk naar een gratis cr site gegaan (waar je dat dus niet kreeg)
Maar je hoefte alleen jouw IP te geven, alsnog raar.
Wat denk je ? (Bijna) 5 jaar later:
Ik had nooit meer iets gehoord van die site.
Maaar, ik ging op 21 jan 2009 naar Habbo. Ik kon gewoon zoals normaal op habbo. Maar toen ik naar mijn kamer ging, was alles weg.
Maar er was iets raar: op mijn home stond opeens
dat ik een vet domme habbo was en nooit naar die site had moeten gaan.
Toen dacht ik: Sh*t! bijna 5 jaar later werdt ik nog gehackt. er stond ook een Habbnaam onder.
Ik ging naar de Habbo toe en wat denkje?
Hij was lid van een groep, en die groep had de naam: Habbo hack software's. Toen wist ik dat hij waarschijnlijk met een hack die badge had gekregen. Nou dat maakte mij niet echt uit, maar natuurlijk wel dat hij Misschien mij had gehackt.
2 dagen later heb ik een nieuw habbo account aangemaakt, omdat hij mijn ww had verandert en dat hij ban had gekregen op mijn account. Ik wacht wel tot 2016 :P
Maar ik heb dus de laatste tijd echt wel uitgekeken.